Η αρχιτεκτονική ομάδα 4κ δημιουργήθηκε το 2013 από τέσσερις νέες αρχιτέκτονες και στεγάζεται στην οδό Κανάρη 14 στο κέντρο της Αθήνας. Στον ίδιο χώρο μέχρι το 2012  εδραζόταν το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα. Σήμερα, η ομάδα αποτελείται από τις: Δέσποινα Βουτέρη, Θάλεια Νινιού, Γεωργία Πουλοπούλου.

H ομάδα διαχειρίζεται με την ίδια προσέγγιση την αρχιτεκτονική σύνθεση, από τη μεγάλη κλίμακα στη μικρή. Σε αυτή τη δημιουργική αναζήτηση η σύγχρονη σκέψη υποστηρίζεται από τη βαθειά γνώση και εμπειρία του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα, ο οποίος είναι παρών στο γραφείο ως σύμβουλος. Το έργο του γραφείου περιλαμβάνει μελέτες και υλοποιημένες προτάσεις εμπορικών χώρων, κατοικιών, ανακαίνισης διαμερισμάτων, καθώς και συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Το 2016 οι αρχιτέκτονες 4κ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αρχιτεκτονικό τριήμερο Arch Points. Το Arch Points αποτελεί μία πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.

Δέσποινα Βουτέρη

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,
Πανεπιστήμιο Πατρών, 2010

Έχει εργαστεί ως μαθητευόμενη στο γραφείο του αρχιτέκτονα Κ. Δεκαβάλλα (2005-2009) και στο γραφείο «ECDM» στο Παρίσι (2008) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Placements. Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως μόνιμος συνεργάτης του Κ. Δεκαβάλλα.

Θάλεια Νινιού

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,
Πανεπιστημίο Πατρών, 2010

Erasmus στην École Nationale Supérieure d’Architecture de Saint-Étienne, 2007
Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Αθήνα και τη Σύρο, απ’ όπου και κατάγεται.
Έχει συνεργαστεί με έλληνες αρχιτέκτονες και παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκθέσεις, εργαστήρια και σεμινάρια, με κύριο θεματικό άξονα την αρχιτεκτονική.

Γεωργία Πουλοπούλου

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,
Πανεπιστημίο Πατρών, 2010

DSA (Diplôme de Spécialisation et d’Approfondissement), «Architecture et Projet Urbain», ENSAPB, 2013

ΜΔΕ Πολεοδομίας ΕΜΠ, 2016

Έχει εργαστεί στο γραφείο «PAYSARCHITECTURE» στο Παρίσι το 2012 και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις, διαγωνισμούς, εργαστήρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Λουίζα Αναγνώστου

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,
ΔΠΜΣ “Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων”, ΑΠΘ, 2016
Πανεπιστήμιο Πατρών, 2009

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως αρχιτέκτονας σε έργα ιδιωτικά και δημόσια, και έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εργαστήρια και εκθέσεις στο πεδίο της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Η εργασιακή της εμπειρία είναι σχετική με ένα ευρύ φάσμα έργων: μελέτη νέων κατοικιών, κτιριακών συνόλων, επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, καθώς και αποκατάσταση αρχιτεκτονικών μνημείων.

Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας

Αρχιτέκτων Σύμβουλος της ομάδας 4Κ

Ο Κωνσταντίνος Ν. Δεκαβάλλας γεννήθηκε στην Aθήνα το 1925 και είναι αρχιτέκτων, διπλωματούχος του Eθνικού Mετσοβίου Πολυτεχνείου (1948).

Στο διάστημα 1949-1951 ήταν άμισθος επιμελητής στην έδρα της Eιδικής Kτιριολογίας του E.M.Π.. Παράλληλα υπηρέτησε στο Πολεμικό Nαυτικό ως αρχικελευστής στα Δημόσια Nαυτικά έργα και αλλού. Έχει δίπλωμα M.Sc. του Πανεπιστημίου του Columbia της Nέας Yόρκης (1953) και είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στην πολεοδομία-χωροταξία (1956). Στο εξωτερικό σπούδασε με υποτροφία Smith-Mundt & Fulbright (1951-1952) και του Bρετανικού Συμβουλίου.

(1955-1956). Aπό το 1952 ως το 1954 εργάσθηκε με τον καθηγητή του Percy Goodman στη Nέα Yόρκη. Aπό το 1956 ως το 1960 υπηρέτησε ως δημόσιος υπάλληλος στο Yπουργείο Δημοσίων Έργων (υπεύθυνος για τις πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές μελέτες της ανοικοδόμησης της Σαντορίνης μετά τις καταστροφές του σεισμού). Στο διάστημα 1960-1969 ήταν αρχιτέκτων της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδος και από το 1960 ως σήμερα έχει γραφείο αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών που ενίοτε συνεργάζεται με άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία.

Το 2016 οι αρχιτέκτονες 4κ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αρχιτεκτονικό τριήμερο Arch Points.
Το Arch Points αποτελεί μία πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.

Αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και ταυτόχρονα ειδικά σχεδιασμένες ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας.

Το Arch Points παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016 στην Αθήνα, προτείνοντας την έννοια της “διαφυγής” ως κεντρική θεματική. Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν  μία πειραματική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων αρχιτεκτόνων που αποσκοπούσαν στο να δηλώσουν έμπρακτα την παρουσία τους και την οπτική τους στο αρχιτεκτονικό τοπίο της Αθήνας.

Τον Ιούνιο του 2017 το Arch Points πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, υιοθετώντας μια νέα θεματική, στο πλαίσιο της οποίας η Αθήνα προσεγγίζεται ως “αστικό ψηφιδωτό”. Μικρής κλίμακας δημόσιοι χώροι, διασκορπισμένοι στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, έγιναν το πεδίο για τις προτάσεις των νέων αρχιτεκτόνων, διερευνώντας την επιρροή που μπορούν να έχουν τελικά στο δημόσιο χώρο και την πόλη.

Το Arch Points  έχει ως απώτερο σκοπό την ποιοτική παρουσίαση της νέας γενιάς Ελλήνων αρχιτεκτόνων και την άμεση σύνδεση των κατοίκων της Αθήνας με τη θεμελιώδη αστική τέχνη και επιστήμη, την αρχιτεκτονική.