Δέσποινα Βουτέρη

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,

Πανεπιστήμιο Πατρών, 2010

Το 2005-9 εργάστηκε ως μαθητευόμενη στο γραφείο του αρχιτέκτονα Κ. Δεκαβάλλα και το 2008 στο γραφείο «ECDM» στο Παρίσι στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Placements. Το 2010-13 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως μόνιμος συνεργάτης του Κ. Δεκαβάλλα.

Θάλεια Νινιού

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,

Πανεπιστημίο Πατρών, 2010

Το 2010-13 εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως εξωτερική συνεργάτης σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα και τη Σύρο. Το 2011-12 συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα στο ΕΜΠ. Το 2013-15 παρακολούθησε μαθήματα στο ΔΠΜΣ Πολεοδομίας – Χωροταξίας στο ΕΜΠ. Παράλληλα συμμετείχε σε διαγωνισμούς και εργαστήρια γύρω από την αρχιτεκτονική.

Γεωργία Πουλοπούλου

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,

Πανεπιστημίο Πατρών, 2010

DSA (Diplôme de Spécialisation et d’Approfondissement), «Architecture et Projet Urbain», ENSAPB, 2013
ΜΔΕ Πολεοδομίας ΕΜΠ, 2016

Το 2012 εργάστηκε στο γραφείο «PAYSARCHITECTURE» στο Παρίσι. Το 2010-13 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και συμμετείχε σε διαγωνισμούς και εργαστήρια γύρω από την αρχιτεκτονική.

Λουίζα Αναγνώστου – Συνεργάτης

Αρχιτέκτονας Μηχανικός,

ΔΠΜΣ “Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων”, ΑΠΘ, 2016
Πανεπιστημίο Πατρών, 2009

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως αρχιτέκτονας σε έργα ιδιωτικά και δημόσια, και έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εργαστήρια και εκθέσεις στο πεδίο της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Η εργασιακή της εμπειρία είναι σχετική με ένα ευρύ φάσμα έργων: μελέτη νέων κατοικιών, κτιριακών συνόλων, επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, καθώς και αποκατάσταση αρχιτεκτονικών μνημείων.

Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας

Αρχιτέκτων Σύμβουλος της ομάδας 4Κ

Ο Κωνσταντίνος Ν. Δεκαβάλλας γεννήθηκε στην Aθήνα το 1925 και είναι αρχιτέκτων, διπλωματούχος του Eθνικού Mετσοβίου Πολυτεχνείου (1948).

Στο διάστημα 1949-1951 ήταν άμισθος επιμελητής στην έδρα της Eιδικής Kτιριολογίας του E.M.Π.. Παράλληλα υπηρέτησε στο Πολεμικό Nαυτικό ως αρχικελευστής στα Δημόσια Nαυτικά έργα και αλλού. Έχει δίπλωμα M.Sc. του Πανεπιστημίου του Columbia της Nέας Yόρκης (1953) και είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στην πολεοδομία-χωροταξία (1956). Στο εξωτερικό σπούδασε με υποτροφία Smith-Mundt & Fulbright (1951-1952) και του Bρετανικού Συμβουλίου

(1955-1956). Aπό το 1952 ως το 1954 εργάσθηκε με τον καθηγητή του Percy Goodman στη Nέα Yόρκη. Aπό το 1956 ως το 1960 υπηρέτησε ως δημόσιος υπάλληλος στο Yπουργείο Δημοσίων Έργων (υπεύθυνος για τις πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές μελέτες της ανοικοδόμησης της Σαντορίνης μετά τις καταστροφές του σεισμού). Στο διάστημα 1960-1969 ήταν αρχιτέκτων της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδος και από το 1960 ως σήμερα έχει γραφείο αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών που ενίοτε συνεργάζεται με άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία.

Το 2016 οι αρχιτέκτονες 4κ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αρχιτεκτονικό τριήμερο Arch Points.
Το Arch Points αποτελεί μία πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.  Αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και ταυτόχρονα ειδικά σχεδιασμένες ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας.

Το Arch Points παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016 στην Αθήνα, προτείνοντας την έννοια της “διαφυγής” ως κεντρική θεματική. Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν  μία πειραματική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων αρχιτεκτόνων που αποσκοπούσαν στο να δηλώσουν έμπρακτα την παρουσία τους και την οπτική τους στο αρχιτεκτονικό τοπίο της Αθήνας.

Τον Ιούνιο του 2017 το Arch Points πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, υιοθετώντας μια νέα θεματική, στο πλαίσιο της οποίας η Αθήνα προσεγγίζεται ως “αστικό ψηφιδωτό”. Μικρής κλίμακας δημόσιοι χώροι, διασκορπισμένοι στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, έγιναν το πεδίο για τις προτάσεις των νέων αρχιτεκτόνων, διερευνώντας την επιρροή που μπορούν να έχουν τελικά στο δημόσιο χώρο και την πόλη.

Το Arch Points  έχει ως απώτερο σκοπό την ποιοτική παρουσίαση της νέας γενιάς Ελλήνων αρχιτεκτόνων και την άμεση σύνδεση των κατοίκων της Αθήνας με τη θεμελιώδη αστική τέχνη και επιστήμη, την αρχιτεκτονική.